Tel
 

Muziek op de werkvloer

  • 100% gespecialiseerd in geluidsinstallaties

  • Volledig merkonafhankelijk

  • Tot wel 5 jaar garantie

  • Korte levertijden

  • Installatie door heel Nederland en België

  • Reparatie en vervanging van losse componenten

Geluidsinstallaties voor bedrijven is de specialisatie van Sol 4 Audio.

Met jarenlange ervaring adviseren, ontwerpen en monteren we geluids- en omroepinstallaties voor ieder bedrijf vol passie en vakmanschap. Wij maken geluidsinstallaties voor magazijnen, bedrijfshallen, warehouses en werkplaatsen. Ook ruimtes zoals kantoren en kantines worden hierbij zeker niet vergeten.

Sol 4 adviseert, levert en monteert geluidsinstallaties voor op de werkvloer

Sol 4 Audio heeft zich sinds 2006 gespecialiseerd in geluidsinstallaties voor bedrijfsmatige toepassing. Glastuinbouw en bedrijfshallen zijn de sectoren waar Sol 4 actief in is. De Missie van Sol 4: Wij willen mensen blij maken met muziek. We zijn er dan ook trots op dat Sol 4 er keer op keer in slaagt om betrouwbare geluidsinstallatie samen te stellen die de continuïteit waarborgteenvoudig bedienbaar is en bijdraagt aan de sfeer. Onze grootste waardering is de lach van de mensen die de audio horen. Wij configureren en installeren geluidsinstallaties op maat.

Direct advies of een vrijblijvende afspraak?

Met meer dan 250 projecten per jaar zijn wij dé specialist in vaste geluidsinstallaties.

Sol 4 werkt onder andere voor:

Radio en muziek

In 95% van onze projecten voorzien wij in een internettuner. Hiermee is het mogelijk om kraakhelder radio te luisteren van vrijwel iedere radiozender ter wereld. Andere audiobronnen die gebruikt kunnen worden in in onze geluidsinstallaties zijn bijvoorbeeld: FM/DAB+ radio’s, Bluetooth, CD-spelers, smartphone, computer en tablet.

Omroepinstallatie

Met een omroepmicrofoon is het mogelijk om boodschappen om te roepen over de centrale geluidsinstallatie. Met onze systemen is er vooraf een vriendelijke ding-dong hoorbaar. Dit geeft de boodschap extra attentiewaarde mee.

Behlve handmatig kunnen ook geautomatiseerde (geplande) boodschappen worden afgespeeld. Meer weergeven...

PAUZE-SIGNALERING

Sol 4 levert systemen om geautomatiseerde geluidseffecten te sturen. Met een planning op basis van dag en tijd kunnen wij audio, met zowel spraak als een geluid afspelen. Behalve geprogrammeerd is het ook mogelijk om handmatig voorgeprogrammeerde boodschappen te starten via een webinterface of een app. Sol 4 levert deze systemen compleet met programmering en audio.

ONTRUIMING / BRANDMELDINSTALLATIE

De apparatuur die Sol 4 selecteert in de projecten beschikken vaak over prioriteitsbepaling. Met deze optie is het mogelijk om de geluidsinstallatie automatisch uit te schakelen als de brandmeldinstallatie (BMI/BMC) ingeschakeld wordt. Indien de brandmeldcentrale over deze optie beschikt kan aan onze apparatuur ook een audiosignaal op lijn-niveau aangeboden worden welke afspeelt zodra deze schakeling gemaakt wordt.

Project: Paardekooper

Project: ISERO

Muziek is heel erg bepalend voor de sfeer op de werkvloer. Behalve dat mensen productiever zijn, sneller werken zorgt het juiste geluid op de werkvloer om voor minder ziekteverzuim.

Muziek speelt zelfs een dusdanig belangrijke rol op de werkvloer dat niet alleen goede koffie nodig is voor een goede werkdag, maar ook een dosis muziek.

Voor werkplekken met veel geluid van bijvoorbeeld machines hebben wij altijd een juiste oplossing.

Maar ook voor plekken waar de muziek echt dient als achtergrondmuziek in zowel rumoerige als stille omgevingen hebben wij het passende antwoord.

Sol 4 kan speakers monteren op grote hoogte, zodat bijvoorbeeld bovenloopkranen onder de speakers door kunnen of er veel vrije ruimte over blijft voor de werkzaamheden.

Ook voor geluid tussen hoge palletstellingen hebben wij perfecte oplossingen. Voor distributie bedrijfshallen met zowel hoge ruimtes als mezzanine vloeren hebben wij veel ervaring om een egaal geluidsverdeling te creëren.

Is de luchtvochtigheid hoog, bijvoorbeeld in de voedselproductie, voedselverwerking of tuinbouwsector. Dan past Sol 4 speakers toe passend bij de situatie. Ook voor gekoelde ruimtes hebben wij passende oplossingen. Door in de offertefase al te kiezen voor de juiste materialen kunnen wij een lange levensduur van de materialen garanderen.

Voor (systeem)plafonds hebben wij veel beschikbare inbouwluidsprekers in veel verschillende vormen, kleuren, designs en formaten.

100 volt specialist

Gedreven, gefocust en vol met passie. Dat is hoe Sol 4 Audio haar projecten uitvoert. Sol 4 heeft zich volledig gespecialiseerd in geluidstechniek. Dat maakt ons dé specialist. Vaak kunnen wij op basis van onze kennis en kunde direct inschatten hoe we de optimale audio-invulling van ieder vraagstuk gaan bereiken. Samen met de uitstekende garantievoorwaarden maakt dat Sol 4 de perfecte partner in (100 volt) audio projecten. 

De voordelen van een centrale geluidsinstallatie

Centrale geluidsinstallatie

Door te kiezen voor een centrale audio-installatie waarbij de muziek via internet of DAB+ wordt afgespeeld is het bandbreedteverbruik minimaal en de geluidskwaliteit altijd kraakhelder!

De bediening kan via een app op de telefoon, waardoor niemand fysiek de installatie hoeft te bedienen.

OVERAL HOORBAAR, IN DE JUISTE VERDELING.

Iedereen laten luisteren naar één radiostation zonder vertraging maar op een ander geluidsniveau? Daar zijn wij dagelijks mee bezig.

Het geluid hoeft bijvoorbeeld in de kantine vaak niet zo hard te zijn als op de werkvloer, maar toch is het prettig als de audiobron gelijk is en vloeiend in elkaar overloopt.

Volume per zone

Met een centraal audiosysteem is het ook mogelijk om individueel per speaker, of per zone het volume te regelen. Bovendien is het mogelijk om speakers strategisch beter te plaatsen.

Meer dan achtergrondmuziek

Behalve voor (achtergrond)muziek is een dergelijk systeem ook geschikt voor omroepberichten, pauzesignalering en alarmeringen (BHV, overval, ontruiming).

Voldoen aan de eisen volgens de ARBO

Een centraal audiosysteem kan zo geconfigureerd worden dat het maximale geluidsniveau voldoet aan de Arbo-normen.

Sol 4 installeert daarbij ook nog volgens de NEN1010 norm, al is dit geen vereiste volgens de norm. Wel zo'n veilig idee.

Minder kosten aan BUMA/Stemra

Voor losse radio’s dienen afzonderlijke licenties (per radio) te worden aangevraagd bij BUMA/Stemra. Er geldt dan een basisbedrag én een bedrag per aantal fte’s in dezelfde ruimte. Bij een centraal radiosysteem geldt dezelfde regeling. Echter omdat het bedrijf naar één geluidsinstallatie luistert telt ook het basisbedrag maar 1 keer betaald te worden.

Dit levert bij een organisatie met 25fte een besparing op van € 330,00 per jaar in vergelijking met 5 losse radio’s waar 5fte naar luisteren.

Neem contact met ons op

Meer weten? Wij komen graag vrijblijvend bij u langs.

Neem contact met ons op voor vragen en tarieven. Wij voorzien u graag van alle informatie!

Telefoon: (+31) 15 - 889 67 09

Email: info@sol4.nl

Over Sol 4

Sol 4 Audio heeft zich sinds 2006 gespecialiseerd in geluidsinstallaties voor bedrijfsmatige toepassing. Glastuinbouw en bedrijfshallen zijn de sectoren waar Sol 4 actief in is. De Missie van Sol 4: Wij willen mensen blij maken met muziek. We zijn er dan ook trots op dat Sol 4 er keer op keer in slaagt om betrouwbare geluidsinstallatie samen te stellen die de continuïteit waarborgteenvoudig bedienbaar is en bijdraagt aan de sfeer. Onze grootste waardering is de lach van de mensen die de audio horen. Wij configureren en installeren geluidsinstallaties op maat.

Wat onze klanten zeggen

Kloosterboer Cool Port Rotterdam

"Eerder hadden we allemaal draagbare radio's staan. Nu is het ons magazijn een stuk veiliger geworden."

Prisma Coatings Zoetermeer

"Voorheen hadden we krakende oren. Nu is het geluid overal hetzelfde en altijd een goed bereik."

Lentiz MBO Westland Naaldwijk

"We kunnen ons publiek nu duidelijk toespreken. De verstaanbaarheid is fantastisch."

Marrewijk Tomaten Dinteloord

"Heldere afspraken, duidelijke communicatie, top resultaat. Helemaal goud."

Evelo B.V. Zevenbergen

"Sol 4 is onze vaste partner voor geluidsinstallaties in bedrijfshallen. Leveren altijd goed werk af, en mocht er iets zijn, dan zijn ze er snel."

Jiannis Trailer Service Rotterdam

"De werkplaats is voorzien van een centraal systeem. Dankzij de internetradio is het geluid kraakhelder."

Sol 4 werkt onder andere voor:

24/7 Watersnijden - Pijnacker
A.A.H. Alligator B.V. - Spijkenisse
Advier - Delft
Agrixpert B.V. - Schipluiden
Alfatech - Amersfoort
All-Art Design - Oud-gastel
Alphatron Marine - Rotterdam
Apenheul - Apeldoorn
Atletiek en Recreatiesport Vereniging Ilion - Zoetermeer
Autobedrijf Aantjes-Hofman - Nieuw-Lekkerland
Autobedrijf Thur - Genderen
Avant Projects - De Lier
Aveq - Den Haag
B.V. Haagse Bakkerij Machinefabriek "Arnold Kalmeijer" - Den Haag
Bas van Buuren - De Lier
BeddingHouse - Lisse
Ben Eilers Tenten BV - Roermond
Bettinehoeve - Etten-leur
Bomont - Middelburg
Boostgroep - Nieuw kuijk
Botlek Stores - Rotterdam
Bouter Cheese B.V. - Culemborg
Bouwgroep Huiskes BV - Tubbergen
bQurius B.V. - Den Hoorn
Brasserie Edelweiss - Berkel en Rodenrijs
Bruens Techniek - Wateringen
Café de Swing V.O.F. - De Lier
Café van Leeuwen BV - Amsterdam
Canadese Begraafplaats - Holten
Careson - Rotterdam
CCV de Zwervers - Capelle aan den Ijssel
CEVETech - Dordrecht
CFI Projectinrichting - Maasland
Clemco-Enroco B.V. - Berkel en Rodenrijs
ColorWood - Bergschenhoek
Comfortech - Rotterdam
Corpus - Leiden
de Byenkorf - Amsterdam
De Jong Verpakking B.V. - De Lier
De Keukenmeiden B.V. - Weesp
De Klok banden - Oud-Beijerland
De Notenshop - Strijen
De Pizzabakkers Delft - Delft
De Polyether shop - Wateringen
De Tulperij - Voorhout
De Van Oldenbarneveltschool - Rotterdam
DHL Supply Chain - Bergen op Zoom
Diesel Service West B.V. - Honselersdijk
Dilka (Nederland) B.V. - Waddinxveen
Draaijer Installatietechniek B.V. - Elburg
Dropstuff - Amsterdam
Ed Schalke BV - Maasdijk
Electro Technisch Installatie Bedrijf Cok B.V. - Alphen aan den Rijn
Ellens Landbouwtechniek B.V. - Nagele
Emerson - Breda
ESTEC ESA - Noordwijk

EVE Techniek - Klazienaveen
Evelo BV - Zevenbergen
Fa. Rijwielhandel H. van der Vliet - Abbenes
FLEX/design B.V. - Delft
Freshtech Solutions - Maasdijk
FZB Nederland - Barendrecht
GEA Refrigeration Netherlands NV - Rotterdam
Gearbox Innovations B.V. - Maasdijk
Geerlofs Koeltechniek b.v. - Rotterdam
Gemeente BoZ - Bergen op Zoom
Gemeente Dordrecht - Dordrecht
Goossens Wonen en Slapen - Diverse vestigingen
Greenco Packing BV - Honselersdijk
Haaglanden MC - Den Haag
Haags Markiezenbedrijf De Haan B.V. - Den Haag
HAP Wateringseveld - Den Haag
Hema - Utrecht
HH Rijnland - Leiden
Hollander Techniek - Amersfoort
Hovenpassage - Delft
IJzerman Elektrotechniek - Capelle aan den Ijssel
Intermail - Hoofddorp
ISERO - Waddinxveen
J.D. de Rooij Las- en Constructiewerk B.V. - Waddinxveen
Jaleco - Nieuw-Lekkerland
Jan Tinbergen College - Rosendaal
Jan van Sundert - Etten-Leur
Jansen & Co Groenteverwerking B.V. - Woensdrecht
Jiannis Trailer Service B.V. - Rotterdam
JQ Hortisystems B.V. - Poeldijk
Kaandorp-Wijnker Elektrotechniek - Anna Paulowna
Katshaar Dairy Sourcing (Royal A-Ware) - Coevorden
KCI Polymedics bv - Peer, België
Kick'n Studios - Zoetermeer
Kiiro Restaurants - Rotterdam
Kloosterboer Cool Port B.V. - Rotterdam
Koninklijke Paardekooper Group B.V. - Den Hoorn
KS Metal Works B.V. - Alpen aan den Rijn
Lager Import Westland B.V. - Maasijk
Lelie Zorggroep - Diverse locaties
Lens BV - Bijzondere producten in metaal - Rotterdam
Lentiz Onderwijsgroep - Naaldwijk
Lush - Diverse locaties
M.M. Buying Stand- en Tentoonstellingbouw - Den Hoorn
Mare Groep N.V. - Voorhout
Marlé Mode en Textiel - Terneuzen
MCB Conserveringen - Bergharen
Merwelands Jachtbouw Rotterdam B.V. - Rotterdam
Michel van 't Ende Producties - Zwolle
Millford - Leiden
Morgana De Heer - Hendrik ido Ambacht
Motexion - Vlaardingen

MUSEON - Den Haag
Nestaan Holland B.V. - Tholen
Nootdorpse IJsclub - Nootdorp
Nutricia - Zoetermeer
OMODA BV - Zierikzee
Organik Kimya - Rotterdam
Paasheuvelgroep - Zeist
Pfizer - Puurs, Belgie
Pleysier College - Den Haag
Plinten & Profielen Centrale B.V. - Wijk bij Duurstede
Ploeg kozijnen B.V. - Nieuw-Vennep
Prepost B.V. | Intermail-Prepost - Nieuw-Vennep
Prisma Coatings Zoetermeer B.V. - Zoetermeer
Regge hout - Goor
Rhenus Logistics - Tilburg
Richoh Europe - Bergen op Zoom
Rivocon - Moerdijk
Rodenburg Transport - Ter Aar
Rodi Rotatiedruk - Nieuw-Vennep
Rotako - Zevenbergen
Royal Brinkman - s-Gravenzande
's Heeren Loo - Apeldoorn
Sc ARC - Alphen aan den Rijn
Scania Nederland B.V. - Diverse locaties
Sensitech EMEA B.V. - Sassenheim
Simon de Vogel - Den Haag
Smeenk zonwering en rolluiken - Voorbrug
Solar Nederland B.V. - Alkmaar
St Antonius Ziekenhuis - Utrecht
Staalbouw Utrecht - Utrecht
Star OGP - Moerdijk
Stichting RoMeO - Rotterdam
Summercamp Heino B.V. - Heino
Telegraaf Media Groep - Amsterdam
Tempress - Vaassen
Thermatras B.V. - Barendrecht
TiZwolle / Dinoland - Zwolle
TMS - Moerdijk
TU Delft - Delft
Tuinbouw Technisch Atelier - Bleskensgraaf
V.M.H.C. Cartouche - Leidschendam
Van Bakel Services B.V. - Heesch
Van der Meijden Transport - Koudekerk aan den Rijn
Van der Waay - Zouterwoude
Van Kapel - Delft
Van Rijsoort Bending - Klaaswaal
Veenbrink RVS B.V. - Montfoort
Veiligheidsregio ZHZ - Den Haag
Vermeercentrum - Delft
Versluisgroep B.V. - Sassenheim
Vitamine & Zo - Moordrecht
VSO de hoge brug - Rotterdam
WashTec - Zoetermeer
Wessels - Den Hoorn
Wijnbar Het Eigendom VOF - Rotterdam
Wolf Onderhoudsservice | EVERSTONE - De Lier
Woonkwartier - Zevenbergen
Zandbergen Automotive B.V. - Bodegraven
Zandvoortsche Hockeyclub - Zandvoort

Wij maken gebruik van cookies om uw browse-ervaring te verbeteren en ons te helpen begrijpen hoe onze website wordt gebruikt. Door verder te gaan, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over ons gebruik van cookies en hoe u deze kunt beheren.