Muziek op de werkvloer

Sol 4 adviseert, levert en monteert geluidsinstallaties voor op de werkvloer

Sol 4 Audio heeft zich sinds 2006 gespecialiseerd in geluidsinstallaties voor bedrijfsmatige toepassing. Glastuinbouw en bedrijfshallen zijn de sectoren waar Sol 4 actief in is. De Missie van Sol 4: Wij willen mensen blij maken met muziek. We zijn er dan ook trots op dat Sol 4 er keer op keer in slaagt om betrouwbare geluidsinstallatie samen te stellen die de continuïteit waarborgteenvoudig bedienbaar is en bijdraagt aan de sfeer. Onze grootste waardering is de lach van de mensen die de audio horen. Wij configureren en installeren geluidsinstallaties op maat.

Direct advies of een vrijblijvende afspraak?

Met meer dan 250 projecten per jaar zijn wij dé specialist in vaste geluidsinstallaties.

Sol 4 werkt onder andere voor:

Project: Paardekooper

Project: ISERO

Muziek is heel erg bepalend voor de sfeer op de werkvloer. Behalve dat mensen productiever zijn, sneller werken zorgt het juiste geluid op de werkvloer om voor minder ziekteverzuim.

Muziek speelt zelfs een dusdanig belangrijke rol op de werkvloer dat niet alleen goede koffie nodig is voor een goede werkdag, maar ook een dosis muziek.

Voor werkplekken met veel geluid van bijvoorbeeld machines hebben wij altijd een juiste oplossing.

Maar ook voor plekken waar de muziek echt dient als achtergrondmuziek in zowel rumoerige als stille omgevingen hebben wij het passende antwoord.

Sol 4 kan speakers monteren op grote hoogte, zodat bijvoorbeeld bovenloopkranen onder de speakers door kunnen of er veel vrije ruimte over blijft voor de werkzaamheden.

Ook voor geluid tussen hoge palletstellingen hebben wij perfecte oplossingen. Voor distributie bedrijfshallen met zowel hoge ruimtes als mezzanine vloeren hebben wij veel ervaring om een egaal geluidsverdeling te creëren.

Is de luchtvochtigheid hoog, bijvoorbeeld in de voedselproductie, voedselverwerking of tuinbouwsector. Dan past Sol 4 speakers toe passend bij de situatie. Ook voor gekoelde ruimtes hebben wij passende oplossingen. Door in de offertefase al te kiezen voor de juiste materialen kunnen wij een lange levensduur van de materialen garanderen.

Voor (systeem)plafonds hebben wij veel beschikbare inbouwluidsprekers in veel verschillende vormen, kleuren, designs en formaten.

100 volt specialist

Gedreven, gefocust en vol met passie. Dat is hoe Sol 4 Audio haar projecten uitvoert. Sol 4 heeft zich volledig gespecialiseerd in geluidstechniek. Dat maakt ons dé specialist. Vaak kunnen wij op basis van onze kennis en kunde direct inschatten hoe we de optimale audio-invulling van ieder vraagstuk gaan bereiken. Samen met de uitstekende garantievoorwaarden maakt dat Sol 4 de perfecte partner in (100 volt) audio projecten. 

De voordelen van een centrale geluidsinstallatie

Centrale geluidsinstallatie

Door te kiezen voor een centrale audio-installatie waarbij de muziek via internet of DAB+ wordt afgespeeld is het bandbreedteverbruik minimaal en de geluidskwaliteit altijd kraakhelder!

De bediening kan via een app op de telefoon, waardoor niemand fysiek de installatie hoeft te bedienen.

OVERAL HOORBAAR, IN DE JUISTE VERDELING.

Iedereen laten luisteren naar één radiostation zonder vertraging maar op een ander geluidsniveau? Daar zijn wij dagelijks mee bezig.

Het geluid hoeft bijvoorbeeld in de kantine vaak niet zo hard te zijn als op de werkvloer, maar toch is het prettig als de audiobron gelijk is en vloeiend in elkaar overloopt.

Volume per zone

Met een centraal audiosysteem is het ook mogelijk om individueel per speaker, of per zone het volume te regelen. Bovendien is het mogelijk om speakers strategisch beter te plaatsen.

Meer dan achtergrondmuziek

Behalve voor (achtergrond)muziek is een dergelijk systeem ook geschikt voor omroepberichten, pauzesignalering en alarmeringen (BHV, overval, ontruiming).

Voldoen aan de eisen volgens de ARBO

Een centraal audiosysteem kan zo geconfigureerd worden dat het maximale geluidsniveau voldoet aan de Arbo-normen.

Sol 4 installeert daarbij ook nog volgens de NEN1010 norm, al is dit geen vereiste volgens de norm. Wel zo'n veilig idee.

Minder kosten aan BUMA/Stemra

Voor losse radio’s dienen afzonderlijke licenties (per radio) te worden aangevraagd bij BUMA/Stemra. Er geldt dan een basisbedrag én een bedrag per aantal fte’s in dezelfde ruimte. Bij een centraal radiosysteem geldt dezelfde regeling. Echter omdat het bedrijf naar één geluidsinstallatie luistert telt ook het basisbedrag maar 1 keer betaald te worden.

Dit levert bij een organisatie met 25fte een besparing op van € 330,00 per jaar in vergelijking met 5 losse radio’s waar 5fte naar luisteren.

Neem contact met ons op

Meer weten? Wij komen graag vrijblijvend bij u langs.

Neem contact met ons op voor vragen en tarieven. Wij voorzien u graag van alle informatie!

Telefoon: (+31) 15 - 889 67 09

Email: info@sol4.nl

Over Sol 4

Sol 4 Audio heeft zich sinds 2006 gespecialiseerd in geluidsinstallaties voor bedrijfsmatige toepassing. Glastuinbouw en bedrijfshallen zijn de sectoren waar Sol 4 actief in is. De Missie van Sol 4: Wij willen mensen blij maken met muziek. We zijn er dan ook trots op dat Sol 4 er keer op keer in slaagt om betrouwbare geluidsinstallatie samen te stellen die de continuïteit waarborgteenvoudig bedienbaar is en bijdraagt aan de sfeer. Onze grootste waardering is de lach van de mensen die de audio horen. Wij configureren en installeren geluidsinstallaties op maat.

Wat onze klanten zeggen

caret-down caret-up caret-left caret-right
Kloosterboer Cool Port Rotterdam

"Eerder hadden we allemaal draagbare radio's staan. Nu is het ons magazijn een stuk veiliger geworden."

Prisma Coatings Zoetermeer

"Voorheen hadden we krakende oren. Nu is het geluid overal hetzelfde en altijd een goed bereik."

Lentiz MBO Westland Naaldwijk

"We kunnen ons publiek nu duidelijk toespreken. De verstaanbaarheid is fantastisch."

Marrewijk Tomaten Dinteloord

"Heldere afspraken, duidelijke communicatie, top resultaat. Helemaal goud."

Evelo B.V. Zevenbergen

"Sol 4 is onze vaste partner voor geluidsinstallaties in bedrijfshallen. Leveren altijd goed werk af, en mocht er iets zijn, dan zijn ze er snel."

Jiannis Trailer Service Rotterdam

"De werkplaats is voorzien van een centraal systeem. Dankzij de internetradio is het geluid kraakhelder."