15541972 1165406473572501 1801499363933339343 n

Onze werkwijze

gratis advies aanvragen
IMG 0310 B

De werkwijze van Sol 4 Audio, uitgelegd in 5 stappen.

Stap 1: Informatie verzamelen

Een nieuw project begint vaak met een goed gesprek en een kop koffie, gevolgd door een ronde in het pand om de gewenste plekken waar audio hoorbaar moet zijn te zien en goed te kijken hoe de luidsprekers gemonteerd kunnen worden. Hieruit komt vaak ook het advies voor de best passende luidsprekers.

Voor nieuwbouw werken wij ook vanaf tekening.

Daarna komen worden de opties besproken zoals welke audio het hoorbaar moet zijn, pauze-alarmering, omroep, BMI koppeling, enz.

Hiernaar gaat Sol 4 aan de slag met de offerte. Deze versturen we vaak dezelfde dag, of uiterlijk binnen 1 a 2 dagen.

Stap 2: Tekeningen

Na ontvangst van de bouwtekening gaan we de luidsprekers intekenen. Hierdoor ontstaat een onderbouwd plan met ons advies en hierdoor wordt ook direct zichtbaar hoe het geluid zich in de ruimte zal gedragen.

In veel projecten nemen wij de kabelgoten als uitgangspunt, dit versnelt het montageproces enorm. Door de juiste verdeling creëren we een egaal geluidsbeeld in het hele bedrijf.

Dentsply Sirona VDC Project Drawing1
Dentsply Sirona VDC Project Drawing

Stap 3: Akkoord op het voorstel en offerte

De op één na leukste fase binnen het proces. De klant is tevreden over het plan en geeft akkoord voor de uitvoering.

Vaak kunnen we de geleverde materialen snel leveren en installeren. Meestal zit hier een periode van één of twee weken tussen. Deze tijd hebben wij nodig om alle producten te verzamelen, de voorbereidingen te treffen en een geschikt montage-moment te vinden.

Stap 4: Aanvang van de montage

De montage is altijd een leuke klus, inclusief het trekken van de benodigde bekabeling en het aansluiten van alle componenten. Omdat we ons hier flexibel in opstellen kan dit vaak prima tussen de normale bedrijfsprocessen door. Dankzij een goede voorbereiding proberen we de overlast op de werkvloer tot een minimum te beperken en daarbij stemmen we alles goed af met de opdrachtgever. Samen komen we er altijd uit.

Sol 4 Audio Muziek op de werkvloer

Stap 5: Afronding en oplevering

Bij de afronding van de werkzaamheden vind de eindinspectie plaats om te zien of alles goed is. De puntjes worden op de I gezet en voordat er audio uit de speakers klinkt meten we nog een keer alles door om te zien of alles goed is en werkt. Daarna gaan we de installatie aanzetten.

De eerste keer een geluidsinstallatie aanzetten blijft een magisch moment. Eigenlijk de leukste fase van een project want zodra er muziek te horen is, worden mensen blij en vrolijk. Er verschijnt dan een lach op de gezichten van de medewerkers. En die lach, dat is onze grootste waardering!

Sol 4 Audio Bedrijfshal

Sol 4 Audio kan de volledige montage van haar systemen verzorgen

maar ook deelmontage of zelf installeren (waar nodig met ondersteuning) behoren tot de mogelijkheden.

De unieke kenmerken van Sol 4 Audio

Het team van Sol 4 is iedere dag gepassioneerd bezig met geluidsinstallaties.

  • Omdat onze bedrijfsactiviteiten vrijwel volledig bestaat uit de installatie van professionele geluidsinstallaties kunnen wij het installeren van de apparatuur snel, efficiënt en vakkundig uitvoeren en de overlast tot een minimum beperken.
  • Het team van Sol 4 is iedere dag gepassioneerd bezig met geluidsinstallaties.
  • Alle componenten die wij leveren zijn voorzien van 5 jaar fabrieksgarantie (tenzij anders vermeld).
  • Om de continuïteit te waarborgen hebben wij eventueel vervangende componenten snel (veelal uit voorraad) beschikbaar.
  • Oude apparatuur voeren wij gratis af en worden gerecycled.
  • Alle medewerkers van Sol 4 zijn VCA++ en TUV Hoogwerker gecertificeerd.
  • Wij realiseren zo’n 200 geluidsinstallaties per jaar voor bedrijven, en omdat altijd alles maatwerk is, zijn al onze projecten uniek en uitdagend.
  • Door onze jarenlange ervaring en kennis van huidige audiotechnieken kunnen wij bij een eerste kennismaking en locatiebezoek altijd direct de juiste oplossing voorstellen, passend bij de situatie.

Eigenaar Peter van Beek zorgt samen met zijn team voor het mooiste eindresultaat. “Aan de telefoon roep ik altijd dat we niet anders doen, en kunnen, dan geluidsinstallaties maken. Op basis van mijn kennis én de specifieke situatie (machine- en omgevingsgeluid en persoonlijke wensen) bij de klant kan ik al een inschatting maken van wat er aan speakers nodig is voor een mooi geluid! Dit is echt ontstaan door de jarenlange ervaring en de hoeveelheid projecten die wij realiseren.”

Wij werken onder andere voor:

Notenshop logo nieuw 640x257
Zonder titel 1562 x 367 px
Ptr holland bv
Dun Yong
Ecco
DHL
DentSply
Dille kamille
De Jong Verpakking
Bakker goedhart logo kroon
BLOMdsw
Apenheul
13hagaziekenhuis
Logo RET
Pfizer.svg
Logo Raamdecoratie
IDEMIA logo.svg
Garfield Alu
DeKlerkWerkendam
Cropped cropped BOB Autowas def
Bas Boer Noten
Alleblas stukadoors logo
Aware
1200px Veolia logo.svg
Radio fm icon

RADIO EN MUZIEK

Internettuners zitten in vrijwel ieder project.. Hiermee is het mogelijk om kraakhelder radio te luisteren van vrijwel iedere radiozender ter wereld. Andere audiobronnen die gebruikt kunnen worden zijn bijvoorbeeld: FM/DAB+ radio’s, Spotify Connect en Bluetooth.

Microphone voice icon

OMROEP-INSTALLATIE

Met een omroepmicrofoon is het mogelijk om boodschappen om te roepen over de  geluidsinstallatie.
Voorafgaand klinkt er een vriendelijke ding-dong. Dit geeft de boodschap extra attentiewaarde mee.

Clock with white face

PAUZE-SIGNALERING

Sol 4 levert systemen om geautomatiseerde geluiden te spelen. Met een planning op basis van dag en tijd kunnen wij audio, met zowel spraak als een geluid afspelen. Ook handmatig starten van geluid is mogelijk. Bijvoorbeeld met een balie-bel.

Fire

BMI en GBS

Onze apparatuur beschikt over prioriteitsbepaling. Hierdoor is het mogelijk om de geluidsinstallatie automatisch uit te schakelen als de brandmeldinstallatie (BMI/BMC) ingeschakeld wordt, of de hele installatie uit te schakelen via een GBS.

Op zoek naar muziek op de werkvloer? Wij doen niets anders dan geluidsinstallaties realiseren!

Op zoek naar muziek op de werkvloer? Wij doen niets anders dan geluidsinstallaties realiseren!

Het is mogelijk om verschillende geluidsniveaus in verschillende zones te creëren.

Verschillende audiobronnen op verschillende plekken? Ook dit is mogelijk!

Voor 250 verschillende bedrijven monteren we zo'n 2500 luidsprekers per jaar!

Meer weten? Wij komen graag vrijblijvend bij u langs.

Neem contact met ons op voor vragen en tarieven. Wij voorzien u graag van alle informatie!

Sol 4 V.O.F. 
Hoog-Harnasch 26
2635 DL Den Hoorn

015-8896709
info@sol4.nl

Stel een vraag

Wat onze klanten zeggen

WhatsApp Image 2018 10 18 at 14.13.44

Fruit op je werk

Ron van der Horst, Facilitair manager: In Moordrecht maken wij al langer en naar tevredenheid gebruik van de door SOL4 geïnstalleerde muziekinstallatie. Deze is voor onze collega’s in de productiehal die dagelijks het fruit verpakken voor onze klanten erg belangrijk.

Toen ik onlangs in onze nieuwbouw locatie in Zwolle kwam miste ik daar de verdeling van de muziek in onze productiehal, daarna direct met Peter van Beek contact opgenomen en direct was er een fijn en duidelijk contact over de te plaatsen nieuwe SOL4 muziekinstallatie voor Zwolle. Na een paar keer kort overleg is de installatie nu geplaatst en de collega’s in Zwolle (en ik zelf ook ) zijn er erg blij mee omdat de muziek nu mooi verdeelt wordt via de aanwezige speakers en niet meer zoals het ervoor over een speaker die op een centrale plek stond, met als resultaat  een beter verdeeld en rustiger geluidsniveau in onze productiehal geeft. Wij zijn erg tevreden over het directe contact, de installatiewerkzaamheden en het eindresultaat voor Zwolle, Peter bedankt zover en zeker tot een volgende keer.

20240613 122624818 iOS

De Oliebron

Jaap van Beek, Manager Operations:  "SOL4 is de perfecte partner voor je geluidsinstallatie als je zoekt naar snelle en goed installatie, een competitieve prijs, en een partij die pragmatisch meedenkt. Ik vroeg aan Peter of het mogelijk was om in 3-4 weken de volledige installatie te doen bij ons eerste contact. Met goed overleg was onze installatie uiteindelijk binnen 3 weken geïnstalleerd, inclusief het bestellen van onderdelen! Het grote voordeel van SOL4 is dat ze zowel de materialen leveren als de installatie doen - hierdoor maken ze altijd plannen die ook goed en snel uitvoerbaar zijn. Ik zou SOL4 aan elk bedrijf aanraden!"

WHC 785x0 c default

Lentiz MBO Westland

"We kunnen ons publiek nu duidelijk toespreken. De verstaanbaarheid is fantastisch."

ISERO B.V.

STRENG GROWERS

Focus

100% FOCUS OP (100 VOLT) GELUIDSINSTALLATIES

Keuze

MERK ONAFHANKELIJK SPECIALIST

Voorraad

EIGEN VOORRAAD, KORTE LEVERTIJDEN

Onderhoud

VOOR ONDERHOUD EN STORINGEN ALTIJD BEREIKBAAR

Contact

Sol 4 V.O.F. 
Hoog-Harnasch 26
2635 DL Den Hoorn

Telefoon: 015-8896709
E-mail: info@sol4.nl

Website ontwerp en realisatie: SIER Activiteiten