18033495 1282677191845428 1777004928963377811 n
Dante Spoken Here Logo

Hét protocol voor audio over IP.

Dante Audio, vaak eenvoudigweg Dante genoemd, is een gepatenteerde netwerktechnologie ontwikkeld door Audinate. Het wordt veel gebruikt in professionele audio-omgevingen voor het verzenden van hoogwaardige, ongecomprimeerde digitale audio via standaard Ethernet-netwerken. Dante staat voor "Digital Audio Network Through Ethernet". 

Dante network

Hoe gebruikt Sol 4 Audio

Dante is voor ons erg handig bij bijvoorbeeld warehouses met met meerdere patchkasten. Soms kan het honderden meters bekabeling schelen als we de hoeveelheid versterkers kunnen opsplitsen. Versterkers met Dante zijn vaak goedkoper dan het materiaal en de arbeid om extra luidsprekerbekabeling te trekken. Ook voor bedrijven met meerdere gebouwen waar alleen het netwerk gekoppeld is, is Dante de oplossing om audio op het zelfde moment over het gehele complex af te spelen. Niet alleen handig bij (achtergrond)muziek, maar ook bij Omroep en Alarmering.

Belangrijke Kenmerken

Hoogwaardige Audiotransmissie:
Dante kan veel audiokanalen (honderden kanalen) verzenden met lage latentie en hoge kwaliteit. Het ondersteunt sample rates tot 192 kHz met een 24-bit diepte.

Schaalbaarheid:
Het systeem kan worden opgeschaald van kleine installaties tot grootschalige audionetwerken die hele gebouwen of campussen beslaan.

Gebruiksvriendelijkheid:
Apparaten op een Dante-netwerk kunnen met minimale inspanning worden verbonden en geconfigureerd met behulp van softwaretools zoals Dante Controller. Het ondersteunt automatische apparaatdetectie en één-klik routering.

Compatibiliteit:
Dante is compatibel met een breed scala aan professionele audioapparatuur, waaronder mengpanelen, versterkers en microfoons.
Het kan samenwerken met andere netwerkprotocollen zoals AES67 en SMPTE ST 2110, waardoor het veelzijdig is voor verschillende toepassingen.

Redundantie en Betrouwbaarheid:
Dante ondersteunt netwerkredundantie, waardoor primaire en secundaire netwerken mogelijk zijn om continue audiotransmissie te garanderen, zelfs als één netwerk uitvalt.

Synchronisatie:
Het maakt gebruik van Precision Time Protocol (PTP) voor sample-nauwkeurige synchronisatie over alle apparaten in het netwerk.


Voordelen

Aangezien audio wordt verzonden via standaard Ethernet, vermindert het aanzienlijk de behoefte aan traditionele analoge bekabeling.
Flexibiliteit, eenvoudig om audiorouting opnieuw te configureren zonder fysieke wijzigingen in de bekabelingsinfrastructuur.
Kosteneffectief. Maakt gebruik van bestaande netwerkinfrastructuur, wat mogelijk de installatie- en onderhoudskosten vermindert.

Al met al heeft Dante Audio-technologie de manier waarop audio wordt verzonden en beheerd in verschillende professionele omgevingen, gerevolutioneerd, door een robuuste, flexibele en schaalbare oplossing te bieden voor moderne audionetwerkbehoeften.

Sol 4 Audio Bedrijfshal

De unieke kenmerken van Sol 4 Audio

Het team van Sol 4 is iedere dag gepassioneerd bezig met geluidsinstallaties.

  • Omdat onze bedrijfsactiviteiten vrijwel volledig bestaat uit de installatie van professionele geluidsinstallaties kunnen wij het installeren van de apparatuur snel, efficiënt en vakkundig uitvoeren en de overlast tot een minimum beperken.
  • Het team van Sol 4 is iedere dag gepassioneerd bezig met geluidsinstallaties.
  • Alle componenten die wij leveren zijn voorzien van 5 jaar fabrieksgarantie (tenzij anders vermeld).
  • Om de continuïteit te waarborgen hebben wij eventueel vervangende componenten snel (veelal uit voorraad) beschikbaar.
  • Oude apparatuur voeren wij gratis af en worden gerecycled.
  • Alle medewerkers van Sol 4 zijn VCA++ en TUV Hoogwerker gecertificeerd.
  • Wij realiseren zo’n 200 geluidsinstallaties per jaar voor bedrijven, en omdat altijd alles maatwerk is, zijn al onze projecten uniek en uitdagend.
  • Door onze jarenlange ervaring en kennis van huidige audiotechnieken kunnen wij bij een eerste kennismaking en locatiebezoek altijd direct de juiste oplossing voorstellen, passend bij de situatie.

Eigenaar Peter van Beek zorgt samen met zijn team voor het mooiste eindresultaat. “Aan de telefoon roep ik altijd dat we niet anders doen, en kunnen, dan geluidsinstallaties maken. Op basis van mijn kennis én de specifieke situatie (machine- en omgevingsgeluid en persoonlijke wensen) bij de klant kan ik al een inschatting maken van wat er aan speakers nodig is voor een mooi geluid! Dit is echt ontstaan door de jarenlange ervaring en de hoeveelheid projecten die wij realiseren.”

Duimen omhoog
36351931 1716903398422803 674715533723041792 n

Op zoek naar muziek op de werkvloer? Wij doen niets anders dan geluidsinstallaties realiseren!

Op zoek naar muziek op de werkvloer? Wij doen niets anders dan geluidsinstallaties realiseren!

Het is mogelijk om verschillende geluidsniveaus in verschillende zones te creëren.

Verschillende audiobronnen op verschillende plekken? Ook dit is mogelijk!

Voor 250 verschillende bedrijven monteren we zo'n 2500 luidsprekers per jaar!

Wij werken onder andere voor:

Alphatron
Evelo logo pms 1024x364 1
Groenewegen nieuw logo zonder Delft transparant
Op het veld
RB logo met slogan   kopie
Radio fm icon

RADIO EN MUZIEK

Internettuners zitten in vrijwel ieder project.. Hiermee is het mogelijk om kraakhelder radio te luisteren van vrijwel iedere radiozender ter wereld. Andere audiobronnen die gebruikt kunnen worden zijn bijvoorbeeld: FM/DAB+ radio’s, Spotify Connect en Bluetooth.

Microphone voice icon

OMROEP-INSTALLATIE

Met een omroepmicrofoon is het mogelijk om boodschappen om te roepen over de  geluidsinstallatie.
Voorafgaand klinkt er een vriendelijke ding-dong. Dit geeft de boodschap extra attentiewaarde mee.

Clock with white face

PAUZE-SIGNALERING

Sol 4 levert systemen om geautomatiseerde geluiden te spelen. Met een planning op basis van dag en tijd kunnen wij audio, met zowel spraak als een geluid afspelen. Ook handmatig starten van geluid is mogelijk. Bijvoorbeeld met een balie-bel.

Fire

BMI en GBS

Onze apparatuur beschikt over prioriteitsbepaling. Hierdoor is het mogelijk om de geluidsinstallatie automatisch uit te schakelen als de brandmeldinstallatie (BMI/BMC) ingeschakeld wordt, of de hele installatie uit te schakelen via een GBS.

Meer weten? Wij komen graag vrijblijvend bij u langs.

Neem contact met ons op voor vragen en tarieven. Wij voorzien u graag van alle informatie!

Sol 4 V.O.F. 
Hoog-Harnasch 26
2635 DL Den Hoorn

015-8896709
info@sol4.nl

Stel een vraag

Wat onze klanten zeggen

WhatsApp Image 2018 10 18 at 14.13.44

Fruit op je werk

Ron van der Horst, Facilitair manager: In Moordrecht maken wij al langer en naar tevredenheid gebruik van de door SOL4 geïnstalleerde muziekinstallatie. Deze is voor onze collega’s in de productiehal die dagelijks het fruit verpakken voor onze klanten erg belangrijk.

Toen ik onlangs in onze nieuwbouw locatie in Zwolle kwam miste ik daar de verdeling van de muziek in onze productiehal, daarna direct met Peter van Beek contact opgenomen en direct was er een fijn en duidelijk contact over de te plaatsen nieuwe SOL4 muziekinstallatie voor Zwolle. Na een paar keer kort overleg is de installatie nu geplaatst en de collega’s in Zwolle (en ik zelf ook ) zijn er erg blij mee omdat de muziek nu mooi verdeelt wordt via de aanwezige speakers en niet meer zoals het ervoor over een speaker die op een centrale plek stond, met als resultaat  een beter verdeeld en rustiger geluidsniveau in onze productiehal geeft. Wij zijn erg tevreden over het directe contact, de installatiewerkzaamheden en het eindresultaat voor Zwolle, Peter bedankt zover en zeker tot een volgende keer.

20240613 122624818 iOS

De Oliebron

Jaap van Beek, Manager Operations:  "SOL4 is de perfecte partner voor je geluidsinstallatie als je zoekt naar snelle en goed installatie, een competitieve prijs, en een partij die pragmatisch meedenkt. Ik vroeg aan Peter of het mogelijk was om in 3-4 weken de volledige installatie te doen bij ons eerste contact. Met goed overleg was onze installatie uiteindelijk binnen 3 weken geïnstalleerd, inclusief het bestellen van onderdelen! Het grote voordeel van SOL4 is dat ze zowel de materialen leveren als de installatie doen - hierdoor maken ze altijd plannen die ook goed en snel uitvoerbaar zijn. Ik zou SOL4 aan elk bedrijf aanraden!"

WHC 785x0 c default

Lentiz MBO Westland

"We kunnen ons publiek nu duidelijk toespreken. De verstaanbaarheid is fantastisch."

ISERO B.V.

STRENG GROWERS

Focus

100% FOCUS OP (100 VOLT) GELUIDSINSTALLATIES

Keuze

MERK ONAFHANKELIJK SPECIALIST

Voorraad

EIGEN VOORRAAD, KORTE LEVERTIJDEN

Onderhoud

VOOR ONDERHOUD EN STORINGEN ALTIJD BEREIKBAAR

Contact

Sol 4 V.O.F. 
Hoog-Harnasch 26
2635 DL Den Hoorn

Telefoon: 015-8896709
E-mail: info@sol4.nl

Website ontwerp en realisatie: SIER Activiteiten