0 1

Gebouwbeheer en domotica

gratis advies aanvragen
DSV Venlo5

Gebouwbeheer en domotica

Een geluidssysteem dat geïntegreerd is met een gebouwbeheer- of domotica-systeem maakt gebruik van de mogelijkheden van het beheersysteem om de functionaliteit en controle van het geluidsinstallatie(s) te verbeteren en te automatiseren. Door integratie met het gebouwbeheersysteem kunnen verschillende aspecten van het geluidssysteem, zoals volume, zones, bronselectie en planning, worden beheerd en gecontroleerd via een centraal beheerpunt.

Dit biedt verschillende voordelen, waaronder:

  1. Centrale controle: Beheerders kunnen vanaf één centrale locatie het gehele geluidssysteem monitoren en aanpassen, waardoor het beheer efficiënter wordt. Ook als installaties verdeelt zijn over bijvoorbeeld meerdere panden of opgedeelde ruimtes.
  2. Automatisering: Het geluidssysteem kan worden geïntegreerd in de algehele automatisering van het gebouw. Bijvoorbeeld, het geluidsvolume kan worden aangepast op basis van de tijd van de dag, activiteit in een specifieke zone, of om te reageren op noodmeldingen.
  3. Energiebesparing: Door het geluidssysteem te integreren met het gebouwbeheersysteem kunnen energiebesparende maatregelen worden geïmplementeerd, zoals het automatisch uitschakelen van het geluidssysteem wanneer het gebouw niet in gebruik is.
  4. Gebruiksgemak: Gebruikers kunnen het geluidssysteem bedienen via de interface van het gebouwbeheersysteem, wat zorgt voor een naadloze en intuïtieve gebruikerservaring.

Al met al biedt de integratie van een geluidssysteem met een gebouwbeheersysteem een geavanceerde en geïntegreerde oplossing voor geluidsbeheer.

Brandmute

Brandmute, ook wel "mute" genoemd, is een functie op geluidssystemen die het geluid snel dempt of uitschakelt. Deze functie dempt het geluid tijdens een noodsituatie. Door de mute functie te activeren, wordt het geluid van de geluidsinstallatie direct uitgeschakeld. Dit kan automatisch vanuit de brandmeldinstallatie of handmatig met bijvoorbeeld een drukknop. De functie met de drukknop maakt het ook mogelijk om handmatig een audiosignaal (bijvoorbeeld slow-whoop) te starten.

 

Beheer in prioritylevels

Centrale geluidsinstallatie draagt bij aan de veiligheid op de werkvloer

De belangrijkste eis van een geluidsinstallatie is het afspelen van muziek of radio. Echter zijn de mogelijkheden van centraal gestuurde geluidsinstallaties veel groter. Door het toevoegen van verschillende elementen draagt de installatie niet alleen bij aan de sfeer op de werkvloer, maar ook aan de veiligheid en communicatie met de medewerkers.

De geluidsinstallaties die Sol 4 maakt zijn vaak gebaseerd op de 100 volt techniek. In een notendop betekent dit dat het mogelijk is om meerdere speakers parallel aan te sluiten en wordt de stereomix (links en rechts) samengevoegd tot 1 signaal zodat uit iedere luidspreker hetzelfde geluid klinkt. Het aantal speakers dat gebruikt kan worden verschilt per versterker. Voor ieder project berekenen wij dit op maat. Binnen deze techniek is het mogelijk om luidsprekers op verschillende wattages aan te sluiten waardoor er ook verschillende geluidsniveaus mogelijk zijn. Ook kunnen één of meerdere luidsprekers voorzien worden van een eigen volumeregeling. Bijvoorbeeld per afdeling of voor iemand die bij een specifieke machine staat.

De geluidsinstallaties die Sol 4 Audio opbouwt bestaan vaak uit meerdere niveaus in de audiobronnen. Ieder niveau heeft een andere prioriteit.

  • Prioritylevel 1: Brandmeldinstallatie / brandmeldcentrale
  • Prioritylevel 2: Omroepmicrofoon
  • Prioritylevel 3: Microfoon / PLC Sturing / pauze-alarmering
  • Prioritylevel 4: Radio of vergelijkbare audiobron.

Bijvoorbeeld: Bij het afgaan van het pauze-alarm wordt de radio uitgeschakeld. Na het alarm wordt deze weer ingeschakeld (Prio 4 ten opzichte van Prio 3). Bij het afgaan van het brandalarm worden alle onderliggende audiobronnen stil gezet en zijn onbruikbaar.

Ieder prioriteitsniveau kent een eigen volumeregeling. Zo klinkt een alarm vaak harder dan de radio.

Prioritylevel 1:

UITSCHAKELING OF ALARMSIGNAAL VANUIT BRANDMELDINSTALLATIE.

De apparatuur die Sol 4 selecteert in de projecten beschikken vaak over prioriteitsbepaling. Met deze optie is het mogelijk om de geluidsinstallatie automatisch uit te schakelen als de brandmeldinstallatie (BMI/BMC) ingeschakeld wordt. Indien de brandmeldcentrale over deze optie beschikt kan aan onze apparatuur ook een audiosignaal op lijn-niveau aangeboden worden welke afspeelt zodra deze schakeling gemaakt wordt.

Prioritylevel 2:

OMROEPMICROFOON

Met een omroepmicrofoon is het mogelijk om boodschappen om te roepen over de centrale geluidsinstallatie. Met onze systemen is er vooraf een vriendelijke ding-dong hoorbaar. Dit geeft de boodschap extra attentiewaarde mee.

VOIP TELEFONIE

Steeds meer bedrijven gebruiken PBX cloud-telefonie (VOIP). Met special modules is het mogelijk om te bellen naar een bepaald nummer en hiermee te kunnen omroepen binnen het bedrijf. Ook hier kan een ding-dong geluid aan vooraf gaan.

 Prioritylevel 3:

MICROFOON

Met een microfoon is het mogelijk om bijvoorbeeld een groep mensen toe te spreken met belangrijke mededelingen of een werkinstructie.

 PLC AANSTURING (VOOR GEAUTOMATISEERDE AUDIOBOODSCHAPPEN OF GELUIDEN)

Sol 4 audio heeft apparatuur welke zowel binair als via TCP/IP, commando’s kan omzetten naar een vooraf opgenomen audioboodschap. Zo is het mogelijk om de achtergrondmuziek te onderbreken bij een storing waarna ook direct hoorbaar wordt waar er een storing is ontstaan.

Dit hebben wij voor meerdere bedrijven mogen realiseren. Helaas kunnen we door geheimhoudingsclausules over de inrichting en werkwijzen van deze bedrijven hier geen concrete referentiepagina’s van maken, maar we vertellen u hier uiteraard graag meer over. Neem hiervoor contact met ons op.

TIJDSGESTUURDE AUDIOBOODSCHAPPEN EN AUDIOSIGNALEN

Schoolbel, pauze-alarm, commerciële boodschappen, openings- en sluitingstijd boodschap, enzovoorts. Allemaal voorbeelden van audioboodschappen in de vorm van gesproken woord of geluid dat afgespeeld kan worden. Deze boodschappen kunnen afgespeeld worden volgens een planning. Sol 4 beschikt over de apparatuur om dit via een zeer uitgebreide agenda, eenvoudig te kunnen programmeren.

HANDMATIG STARTEN VAN AUDIOSIGNALEN.

Een grote rode knop voor het afspelen van een alarmgeluid bij ontruiming of bij een BHV oproep. Hier zijn vele mogelijkheden in. Deze systemen maken wij op maat. Standaard kunnen wij tot wel 15 verschillende knop-start audio fragmenten afspelen. Maar met een tablet en een speciale app kunnen dit er zelfs honderden zijn.

(BINNENKORT BESCHIKBAAR) TEKST-TO-SPEECH.

Veel mensen hebben angst om door een microfoon te praten. Het antwoord hierop is binnenkort beschikbaar. Sol 4 Audio komt een met audioplayer waarmee het mogelijk is om een tekst in te typen op een webpagina waarna na met één druk op de knop de tekst wordt uitgesproken door de geluidsinstallatie. Deze techniek zit momenteel in de laatste testfase en zal binnenkort beschikbaar zijn

Prioritylevel 4:

RADIO OF VERGELIJKBARE AUDIOBRON.

In 95% van onze projecten voorzien wij in een internettuner. Hiermee is het mogelijk om kraakhelder radio te luisteren van vrijwel iedere radiozender ter wereld. Andere audiobronnen die gebruikt kunnen worden in dit prioriteitsniveau zijn bijvoorbeeld: FM/DAB+ radio’s, Bluetooth, CD-spelers, Computer en tablet.

Prioritylevel 1 en 2: altijd hoorbaar!

24 VOLT

Centrale geluidsinstallaties hebben een mogelijkheid om lokaal het volume te sturen middels volumeregelaars. Bijvoorbeeld per afdeling of voor iemand die bij een specifieke machine staat. Medewerkers hebben ook de mogelijkheid om het geluid helemaal uit te zetten. Vanuit onze versterkers is het mogelijk om een 24 volt kabel te leggen tussen de versterker en de volumeregelaars. Dankzij deze kabel is het mogelijk om voor Prioritylevel 1 en 2 de stand van de regelaar te overbruggen. Als de radio niet meer hoorbaar is omdat het volume op 0 staat, dan klinkt het brandalarm of omroepmicrofoon nog steeds door de luidsprekers.

Restaurant

100 volt specialist

Gedreven, gefocust en vol met passie. Dat is hoe Sol 4 Audio haar projecten uitvoert. Sol 4 heeft zich volledig gespecialiseerd in geluidstechniek. Dat maakt ons dé specialist. Vaak kunnen wij op basis van onze kennis en kunde direct inschatten hoe we de optimale audio-invulling van ieder vraagstuk gaan bereiken. Samen met de uitstekende garantievoorwaarden maakt dat Sol 4 de perfecte partner in (100 volt) audio projecten.

We zorgen dat de geluidsinstallatie werkt én eenvoudig te bedienen is.

18033495 1282677191845428 1777004928963377811 n
15541972 1165406473572501 1801499363933339343 n

Versterkers, tuners, luidsprekers en pauze-alarmeringen

ALTIJD UIT VOORRAAD LEVERBAAR

In ons magazijn hebben wij altijd diverse componenten staan. Zo kunnen we zeer snel leveren en vervangen. Bovendien houden we er in onze werkplanning altijd rekening mee dat er ruimte is voor spoedgevallen. Vervangen doet Sol 4 Audio veelal dezelfde werkdag, of de volgende werkdag. Met regelmaat zijn wij ook in de avonduren actief. Zo blijft de continuïteit gewaarborgd.

Grote voorraad

Snel geleverd

Vakkundig gemonteerd

Op zoek naar muziek op de werkvloer? Wij doen niets anders dan geluidsinstallaties realiseren!

Op zoek naar muziek op de werkvloer? Wij doen niets anders dan geluidsinstallaties realiseren!

Het is mogelijk om verschillende geluidsniveaus in verschillende zones te creëren.

Verschillende audiobronnen op verschillende plekken? Ook dit is mogelijk!

Voor 250 verschillende bedrijven monteren we zo'n 2500 luidsprekers per jaar!

Wij werken onder andere voor:

Logo okplant new
Duijnisveld
Apartus
Bunnik plants logo website blauw 90 460 110 2
BVB Substrates logo 2017 300x206 1
Logo koninklijke paardekooper group
RB logo met slogan   kopie
Radio fm icon

RADIO EN MUZIEK

Internettuners zitten in vrijwel ieder project.. Hiermee is het mogelijk om kraakhelder radio te luisteren van vrijwel iedere radiozender ter wereld. Andere audiobronnen die gebruikt kunnen worden zijn bijvoorbeeld: FM/DAB+ radio’s, Spotify Connect en Bluetooth.

Microphone voice icon

OMROEP-INSTALLATIE

Met een omroepmicrofoon is het mogelijk om boodschappen om te roepen over de  geluidsinstallatie.
Voorafgaand klinkt er een vriendelijke ding-dong. Dit geeft de boodschap extra attentiewaarde mee.

Clock with white face

PAUZE-SIGNALERING

Sol 4 levert systemen om geautomatiseerde geluiden te spelen. Met een planning op basis van dag en tijd kunnen wij audio, met zowel spraak als een geluid afspelen. Ook handmatig starten van geluid is mogelijk. Bijvoorbeeld met een balie-bel.

Fire

BMI en GBS

Onze apparatuur beschikt over prioriteitsbepaling. Hierdoor is het mogelijk om de geluidsinstallatie automatisch uit te schakelen als de brandmeldinstallatie (BMI/BMC) ingeschakeld wordt, of de hele installatie uit te schakelen via een GBS.

Meer weten? Wij komen graag vrijblijvend bij u langs.

Neem contact met ons op voor vragen en tarieven. Wij voorzien u graag van alle informatie!

Sol 4 V.O.F. 
Hoog-Harnasch 26
2635 DL Den Hoorn

015-8896709
info@sol4.nl

Stel een vraag

Wat onze klanten zeggen

WhatsApp Image 2018 10 18 at 14.13.44

Fruit op je werk

Ron van der Horst, Facilitair manager: In Moordrecht maken wij al langer en naar tevredenheid gebruik van de door SOL4 geïnstalleerde muziekinstallatie. Deze is voor onze collega’s in de productiehal die dagelijks het fruit verpakken voor onze klanten erg belangrijk.

Toen ik onlangs in onze nieuwbouw locatie in Zwolle kwam miste ik daar de verdeling van de muziek in onze productiehal, daarna direct met Peter van Beek contact opgenomen en direct was er een fijn en duidelijk contact over de te plaatsen nieuwe SOL4 muziekinstallatie voor Zwolle. Na een paar keer kort overleg is de installatie nu geplaatst en de collega’s in Zwolle (en ik zelf ook ) zijn er erg blij mee omdat de muziek nu mooi verdeelt wordt via de aanwezige speakers en niet meer zoals het ervoor over een speaker die op een centrale plek stond, met als resultaat  een beter verdeeld en rustiger geluidsniveau in onze productiehal geeft. Wij zijn erg tevreden over het directe contact, de installatiewerkzaamheden en het eindresultaat voor Zwolle, Peter bedankt zover en zeker tot een volgende keer.

WHC 785x0 c default

Lentiz MBO Westland

"We kunnen ons publiek nu duidelijk toespreken. De verstaanbaarheid is fantastisch."

PRISMA

Prisma Coatings

"Voorheen hadden we krakende oren. Nu is het geluid overal hetzelfde en altijd een goed bereik."

ISERO B.V.

STRENG GROWERS

Focus

100% FOCUS OP (100 VOLT) GELUIDSINSTALLATIES

Keuze

MERK ONAFHANKELIJK SPECIALIST

Voorraad

EIGEN VOORRAAD, KORTE LEVERTIJDEN

Onderhoud

VOOR ONDERHOUD EN STORINGEN ALTIJD BEREIKBAAR

Contact

Sol 4 V.O.F. 
Hoog-Harnasch 26
2635 DL Den Hoorn

Telefoon: 015-8896709
E-mail: info@sol4.nl

Website ontwerp en realisatie: SIER Activiteiten