15541972 1165406473572501 1801499363933339343 n

Blog

gratis advies aanvragen
Audio blur close up 722706

Omgaan met een microfoon

20-03-2024

Een microfoon is een apparaat dat geluid omzet in een elektrisch signaal.

Tips voor het gebruik van microfoons:

  • Praat rustig. Geef het publiek de kans om uw verhaal te begrijpen. Dit lukt niet door gehaast te praten. Durf uw presentatie vooraf te oefenen. Dit komt de boodschap gegarandeerd ten goede. Focus op het onderwerp en niet op wat er om u heen gebeurd.
  • Zorg dat u duidelijk praat en met een luid volume. Zachtjes of binnensmonds praten komt de verstaanbaarheid niet ten goede.
  • Test de apparatuur voor u uw presentatie begint. Testen doet u niet door op de microfoon te tikken. Een microfoon is erg gevoelig, er op slaan kan op de lange termijn schadelijk zijn voor het membraan. Test hem bijvoorbeeld met de vraag: “Ben ik te verstaan?”
  • Houd voldoende afstand tussen de mond en de microfoon. Gemiddeld 5-10 centimeter bij een handmicrofoon en 2 centimeter bij een headsetmicrofoon. Houd de microfoon niet vast bij het mondstuk (zilveren kop). Hierdoor ontstaat een dof geluid.
  • Houd rekening met de zogenaamde “inputgain” van de microfoon. Sommige microfoons zijn geprogrammeerd om geactiveerd te worden bij spraak. Dit voorkomt dat hij omgevingsgeluid oppikt en de kans groot is dat de hele installatie gaat piepen op het moment dat u tussen de speakers staat.
  • Mocht het geluid gaan rondzingen, leg dan niet uw hand op de microfoon, maar laat de microfoon in een andere richting wijzen.
  • Ga voorzichtig om met een microfoon. De vervangingswaarde loopt al snel in de honderden euro's.
  • Mobiele telefoons zouden kunnen storen op het signaal van de microfoon. Zet uw telefoon uit, of leg deze op een andere plaats.
Radio fm icon

RADIO EN MUZIEK

Internettuners zitten in vrijwel ieder project.. Hiermee is het mogelijk om kraakhelder radio te luisteren van vrijwel iedere radiozender ter wereld. Andere audiobronnen die gebruikt kunnen worden zijn bijvoorbeeld: FM/DAB+ radio’s, Spotify Connect en Bluetooth.

Microphone voice icon

OMROEP-INSTALLATIE

Met een omroepmicrofoon is het mogelijk om boodschappen om te roepen over de  geluidsinstallatie.
Voorafgaand klinkt er een vriendelijke ding-dong. Dit geeft de boodschap extra attentiewaarde mee.

Clock with white face

PAUZE-SIGNALERING

Sol 4 levert systemen om geautomatiseerde geluiden te spelen. Met een planning op basis van dag en tijd kunnen wij audio, met zowel spraak als een geluid afspelen. Ook handmatig starten van geluid is mogelijk. Bijvoorbeeld met een balie-bel.

Fire

BMI en GBS

Onze apparatuur beschikt over prioriteitsbepaling. Hierdoor is het mogelijk om de geluidsinstallatie automatisch uit te schakelen als de brandmeldinstallatie (BMI/BMC) ingeschakeld wordt, of de hele installatie uit te schakelen via een GBS.

Focus

100% FOCUS OP (100 VOLT) GELUIDSINSTALLATIES

Keuze

MERK ONAFHANKELIJK SPECIALIST

Voorraad

EIGEN VOORRAAD, KORTE LEVERTIJDEN

Onderhoud

VOOR ONDERHOUD EN STORINGEN ALTIJD BEREIKBAAR

Contact

Sol 4 V.O.F. 
Hoog-Harnasch 26
2635 DL Den Hoorn

Telefoon: 015-8896709
E-mail: info@sol4.nl

Website ontwerp en realisatie: SIER Activiteiten