15541972 1165406473572501 1801499363933339343 n

Blog

gratis advies aanvragen
Bedrijfshal 2

Geluidsinstallatie, Brandverzekering, Buma/Stemra en SENA. Hoe zit het?

04-09-2023

5% van werkend Nederland vindt werken met muziek leuker en meer dan 80% van de mensen zegt harder te werken met het juiste achtergrondgeluid. Muziek draagt bij aan een gezellige werksfeer. Radio luisteren is daarbij onverminderd populair en zorgt voor de nodige arbeidsvreugde. Maar hoe zit het nu precies met de brandverzekering en de Buma/Stemra en SENA?

Brandverzekering

Bijna wekelijks krijgen wij aanvragen van bedrijven voor centrale geluidsinstallaties omdat deze een aantekening hebben gehad op het rapport Inspectie brandbeveiliging. Vaak komt dit voort uit de behoefte aan muziek op de werkvloer van medewerkers. Als de werkgever hier niet in faciliteert nemen medewerkers vaak zelf verouderde apparatuur van thuis mee naar het werk. Omdat dit niet brand technisch te controleren is, zijn de verzekeraars hier niet blij mee.

De centrale geluidsinstallaties die Sol 4 aanlegt worden gemonteerd conform NEN1010 en zijn te keuren volgens NEN3140. De apparatuur die wij selecteren is gemaakt voor professioneel en intensief gebruik. Geluidsapparatuur voor thuis is vaak niet berekend op de hogere vermogens welke nodig zijn om in geluid te voorzien op de werkvloer. Reden genoeg om te kiezen voor een professioneel geluidssysteem voor op de werkvloer. Dit geeft een structurele vermindering van de kans op brandgevaar.

Bijkomend voordeel zijn ook de kosten voor Buma/Stemra en SENA
Buma/Stemra en SENA hebben een tariefstructuur op basis van 2 pijlers: Het aantal FTE dat luistert en het aantal verschillende ruimtes met verschillende muziek. Voor losse radio’s wordt dan ook het basistarief berekend. Met een centrale geluidsinstallatie wordt één keer het basis tarief berekend op basis van het aantal FTE dat naar de muziek kan luisteren.

6 REDEN OM TE KIEZEN VOOR EEN CENTRALE GELUIDSINSTALLATIE.

  • De beste geluidskwaliteit. Voor bedrijfshallen zetten wij veelal een internettuner in. Hiermee ontvangt u een kraakvrij digitaal signaal van top kwaliteit. Het kan niet kraken en klinkt daarom altijd prettig.
  • Multifunctioneel gebruik van een centrale geluidsinstallatie. (Achtergrond)muziek, omroep en pauze-alarmering kunnen over één geluidsysteem. Deze kan ook gekoppeld worden aan bijvoorbeeld een brandmeldcentrale. Een zeer efficiënte oplossing.
  • Perfecte dekking van muziek en omroep in uw hele bedrijfshal. Omdat wij een audioplan maken op basis van de kenmerken van het pand zorgen wij voor een egale dekking en optimale verstaanbaarheid.
  • Een systeem dat voldoet aan de ARBO geluidsnormen (<80 dB). In veel gevallen kunnen wij de geluidsinstallatie begrenzen zodat deze voldoet aan de normen. Zo is er op de werkvloer nog steeds de mogelijkheid om het geluid harder of zachter te zetten, maar altijd binnen de norm.
  • Geen overlast van losse radio’s. Ervaring leert dat losse radio's veel overlast veroorzaken op de werkvloer door verschillende zenders en geluidsniveaus. Een centrale geluidsinstallatie voorkomt een kakofonie van geluid.
  • Efficiënt communiceren met al uw medewerkers. Snel schakelen in een noodsituatie of iedereen bereiken kan met een centraal geluidssysteem.
Radio fm icon

RADIO EN MUZIEK

Internettuners zitten in vrijwel ieder project.. Hiermee is het mogelijk om kraakhelder radio te luisteren van vrijwel iedere radiozender ter wereld. Andere audiobronnen die gebruikt kunnen worden zijn bijvoorbeeld: FM/DAB+ radio’s, Spotify Connect en Bluetooth.

Microphone voice icon

OMROEP-INSTALLATIE

Met een omroepmicrofoon is het mogelijk om boodschappen om te roepen over de  geluidsinstallatie.
Voorafgaand klinkt er een vriendelijke ding-dong. Dit geeft de boodschap extra attentiewaarde mee.

Clock with white face

PAUZE-SIGNALERING

Sol 4 levert systemen om geautomatiseerde geluiden te spelen. Met een planning op basis van dag en tijd kunnen wij audio, met zowel spraak als een geluid afspelen. Ook handmatig starten van geluid is mogelijk. Bijvoorbeeld met een balie-bel.

Fire

BMI en GBS

Onze apparatuur beschikt over prioriteitsbepaling. Hierdoor is het mogelijk om de geluidsinstallatie automatisch uit te schakelen als de brandmeldinstallatie (BMI/BMC) ingeschakeld wordt, of de hele installatie uit te schakelen via een GBS.

Focus

100% FOCUS OP (100 VOLT) GELUIDSINSTALLATIES

Keuze

MERK ONAFHANKELIJK SPECIALIST

Voorraad

EIGEN VOORRAAD, KORTE LEVERTIJDEN

Onderhoud

VOOR ONDERHOUD EN STORINGEN ALTIJD BEREIKBAAR

Contact

Sol 4 V.O.F. 
Hoog-Harnasch 26
2635 DL Den Hoorn

Telefoon: 015-8896709
E-mail: info@sol4.nl

Website ontwerp en realisatie: SIER Activiteiten