Tel
 

Onderhoud aan een geluidsinstallatie.

Onderhoud aan een geluidsinstallatie.

Een geluidsinstallatie in een bedrijf wordt over het algemeen intensief gebruikt, vaak zelfs meer dan 8 uur per dag. Omdat zo'n geluidsinstallatie vaak voorzien is van ventilatoren, is goed en regelmatig onderhoud belangrijk. Ventilatoren hebben namelijk de eigenschap om warmte af te voeren, maar stof aan te trekken. Dit verlengt de levensduur van met name de versterker en de tuner. Stof is namelijk funest voor de apparatuur, omdat deze hierdoor warm wordt en kan doorbranden.

Geluidsinstallatie stofvrij houden
Probeer een geluidsinstallatie altijd zo goed mogelijk stofvrij te houden. Met andere woorden: plaats de versterker en tuner het liefst op een plek met zo min mogelijk stof. Staat de geluidsinstallatie op een plek waar je makkelijk bij kan, haal dan ook regelmatig de stofzuiger erlangs - het liefst op de laagste stand. Vergeet niet bij het schoonmaken van een apparaat om de ventilator te blokkeren. Een ventilator welke in tegengestelde richting draait kan stroom opwekken. Hierdoor kan de apparatuur doorbranden.

Vragen over het onderhoud van audioapparatuur? Of het onderhoud vakkundig laten uitvoeren? Neem gerust contact met ons op.

Wij maken gebruik van cookies om uw browse-ervaring te verbeteren en ons te helpen begrijpen hoe onze website wordt gebruikt. Door verder te gaan, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over ons gebruik van cookies en hoe u deze kunt beheren.