Nick en Simon “OPEN” in de Fundatie in Zwolle

In Museum de Fundatie in Zwolle was tentoonstelling ‘Open’ te zien. Acht Nederlandse beeldend kunstenaars hebben zich laten inspireren door nummers op het gelijknamige nieuwe album van zangers Nick en Simon dat diezelfde dag verschijnt. David Bade/Tirzo Martha/IBB, Ard Doko, Lidy Jacobs, Joseph Klibansky, Danielle Kwaaitaal, Ans Markus, Ruud de Wild en Niels Smits van Burgst gingen ieder met één of meerdere songs aan de slag. Hun werk is tot en met 3 januari 2016 in Zwolle te zien. ‘Open’ maakt de verbinding tussen muziek en beeldende kunst.

Geluidsdouches

Voor dit project leverde Sol 4 diverse Geluidsdouches en mediaplayers welke voorzien zijn van bewegingsmelders.

Bij de 12 werken zijn 12 Geluidsdouches geïnstalleerd. Uit de speaker klinkt de muziek waardoor de betreffende kunstenaar zich heeft laten inspireren.

In nauwe samenwerking met Museum De Fundatie, in opdracht van Nick en Simon zelf, is de exacte configuratie van de Geluidsdouches bepaald en doorgevoerd. Simon Keijzer hierover op Radio 1: "Het eindresultaat overtreft echt onze verwachtingen".

Sol 4 is trots om aan dit project mee te mogen werken!

 

Nick en Simon bij RTL Boulevard:

Bij elk kunstwerk is een ander nummer te horen, dat aan het object is gekoppeld. Geen saaie audiotour zoals je in veel musea ziet, maar een verrassende 'geluidsdouche'. "Dit is een sensor en die reageert als iemand voor het kunstwerk staat, alleen dan hoor je muziek. Als je een stap opzij zet, hoor je niks meer", legt Nick uit.  Ook Simon is razend enthousiast. "Het was een groot feest. Ik vond het heel bijzonder om zo door je eigen liedjes te lopen."

Foto's

De entree van Museum De Fundatie

In de media

Trouw (via Blendle): Nick en Simon heten de muzen - LINK

 

De Stentor (via Blendle): Met Nick en Simon onder de douche - LINK

 

Radio 1: De Ochtend; Kunst geinspireerd op de muziek van Nick en Simon - LINK

 

De Stentor:  Nick en Simon mediagekte bij opening tentoonstelling fundatie - LINK

 

RTL Boulevard: Kunstzinnige albumpresentatie Nick en Simon - LINK

 

RTV Oost: Nick & Simon openen expositie geïnspireerd op hun muziek bij Museum de Fundatie Zwolle - LINK

Nick en Simon bij RTL Boulevard